Zero hunger
Undernourishment: Not getting enough to eat to support the body's basic functions. This can cause stunted growth in children or even death.
Malnutrition: Not eating the right foods. Often fast foods or processed foods are a cheap solution for families who can't afford fresh produce and proteins, but these foods are high in sugar, fat, and salt – all of which can lead to illness.
Food Insecurity: Not knowing where your next meal will come from. This type of hunger can include a family skipping meals to stretch their food budget or entire communities at the mercy of crop yields.
infographic
17 Οκτωβρίου 2019- Διεθνής Ημέρα κατά της Φτώχειας -
Μήνυμα Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ
Η εκπαίδευση εργαλείο για την καταπολέμηση της φτώχειας
Ο τερματισμός της ακραίας φτώχειας βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών του κόσμου για την επίτευξη των Βιώσιμων Στόχων Ανάπτυξης και για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.
Ο φετινός εορτασμός επικεντρώνεται στην «κοινή δράση για να ενισχύσουμε τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τις κοινότητες για να σταματήσουμε τη φτώχεια», καθώς εορτάζουμε την 30ή επέτειο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Τα παιδιά είναι δύο φορές πιο πιθανό να ζήσουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας από ότι οι ενήλικες. Η φτώχεια καταδικάζει πολλά παιδιά σε δια βίου μειονεκτική θέση και διαιωνίζει τη συνέχιση της φτώχειας μεταξύ των γενεών. Τα σημερινά παιδιά θα ζουν επίσης με τις καταστροφικές συνέπειες της αλλαγής του κλίματος, αν αποτύχουμε στο να αυξήσουμε τους στόχους μας.
Από τις εμπόλεμες ζώνες έως τον κυβερνοχώρο, από την καταναγκαστική εργασία έως την σεξουαλική εκμετάλλευση, τα κορίτσια διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο, αλλά είναι επίσης μια δύναμη αλλαγής. Για κάθε επιπλέον έτος που ένα κορίτσι παραμένει στο σχολείο, το μέσο εισόδημά του αυξάνεται καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, οι πιθανότητές του να παντρευτεί νωρίς μειώνονται και υπάρχουν σαφή οφέλη για την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών του, καθιστώντας την παραμονή στο σχολείο βασικό παράγοντα για τον τερματισμό του κύκλου της φτώχειας.
Ένα από τα κλειδιά για τον τερματισμό της παιδικής φτώχειας είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας στο νοικοκυριό, από το οποίο συνήθως σταματά. Η πρόσβαση σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ωστόσο σήμερα σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών δεν καλύπτονται από την κοινωνική προστασία. Οι πολιτικές που αφορούν την οικογένεια είναι επίσης αναγκαίες, συμπεριλαμβανομένων των ευέλικτων εργασιακών ρυθμίσεων, της γονικής άδειας και της στήριξης των παιδιών. Αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα, ας επαναλάβουμε την δέσμευσή μας για επίτευξη του Στόχου 1 Βιώσιμης Ανάπτυξης και μιας δίκαιης παγκοσμιοποίησης που υπάρχει για όλα τα παιδιά, τις οικογένειες και τις κοινότητές τους.